Skip to content

Geslaagd jubileumfeest Deksels

Zwolle – 27 februari 2020. Tientallen oud-medewerkers, vrijwilligers en andere genodigden vierden donderdag het tienjarig bestaan van Deksels, het bijzondere restaurant van Kringloop Zwolle aan de Nieuwe Veerallee. De Irakese schrijver Rodaan Al Galidi ontving het Jubileumboek en las enkele gedichten voor, die hij in het restaurant had geschreven. ‘Restaurant Deksels is mijn kantoor, mijn atelier. De medewerkers zijn mijn familie. Het is een eer dat ik hier mag schrijven.’ 

Deksels bood als één van de eerste restaurants in Zwolle een veilige, leerzame werkervaringsplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het begon tien jaar geleden voorzichtig, met telefoontjes naar instanties als het UWV, RIBW en bijvoorbeeld Trias, om medewerkers te werven. Inmiddels weten de instellingen en scholen het restaurant te vinden. Deksels blijkt als leer- en werkervaringsgelegenheid een enorm succes. Voor vele tientallen mensen werd het restaurant dè weg naar een werkzame toekomst met een bijbehorend plekje in de maatschappij.

Werkbegeleiders Debora Woldhuis en Martine Schouten en hun medewerkers organiseerden ter ere van het tienjarig bestaan afgelopen donderdag een bijzonder jubileumfeest. Met muziek van trio Reinder van Raalte, ceremonieel bereide koffie door de Ethiopische Beti namens Pure Africa, het optreden van Rodaan en smakelijke, zelfbereide hapjes. ‘De sfeer is hier nog warmer dan de thee’, zei de schrijver, die regelmatig aan ‘zijn’ tafel 9 in Deksels te vinden is. Directeur Wilma Voortman van Kringloop Zwolle prees de wijze waarop Debora en Martine het restaurant runnen en de medewerkers begeleiden.

Enkele van deze (oud-)medewerkers Deksels vertellen hun verhaal in de bundel ’10 jaar Restaurant Deksels’. Ook klanten komen hierin aan het woord. Samen belichten zij vanuit verschillende perspectieven het geheim van het succes van Deksels. Lees hier de online versie!

Dit vind je misschien ook leuk...