Skip to content

Interview meewerker Arwyn ‘Een plek waar er gekeken wordt naar wat jij nodig hebt’

“Ik werk al een tijdje als soort van vrijwilliger, d.m.v. werkervaringsplek, bij Stichting Kringloop Zwolle locatie Nieuwe Veerallee. Afgelopen tijd heb ik de ruimte en vertrouwen gekregen om bezig te gaan om de ‘hobbyhoek’ onderhanden te nemen. Het nodigde voor mensen niet uit om daar te kijken, het was te afgesloten en je kon niet makkelijk in de bakken (lades) kijken. Ik ging in mijn hoofd al bezig van hoe zou je deze plek kunnen veranderen dat het juist wel uitnodigt om te kijken en hoe je het makkelijker maakt voor zowel de klanten als de bijvullers.

Wetende dat voor deze plek nog geen plan was om het te veranderen, ging ik naar de bedrijfsleider toe om daar mee te overleggen. Daar kreeg ik het akkoord om daar verder over te denken en een plan uit te werken. Van de hoogte van de stellingen tot de geboden ruimte voor sommige artikelen die wel of niet goed verkopen. Uiteindelijk gaven zowel de oud-bedrijfsleider als Renate (die al heel wat jaren bij de kringloop werkt en o.a. de inrichting verzorgt) beide toestemming en mocht ik bezig gaan.

Natuurlijk kon niet alles in één keer, dus over 2-3 week deed ik telkens een stukje. Tussendoor zijn nog wel een aantal spar sessies geweest en is het idee gaande weg beetje veranderd. Het resultaat is er om te wezen. Het oogt niet meer als een rommelige muur van lades. Maar nog steeds kun je lekker graaien in een aantal bakken. Al met al, ik ben zeer trots op wat ik heb mogen verwezenlijken. Er zijn nog plannen voor een paar kleine aanpassingen, zoals de kasten waar de fotolijsten nu in staan. Die willen we nogsteeds opdelen om een meer open gevoel te geven. Hier zijn ook al wat nieuwe meubels voor gemaakt. Echter kan het nog niet worden veranderd omdat we nog geen andere plek hebben voor onze klokken.

Waarschijnlijk zal ik dat in mijn tijd bij de kringloop niet meer mee maken. Eind deze maand zit mijn tijd er op bij de kringloop.

Ik heb een erg prettige tijd gehad met erg leuke collega’s. Een plek waar er gekeken wordt naar wat jij nodig hebt en daar de ruimte voor bied. Ik zal dat zeker missen wanneer ik de volgende stap neem: een betaalde baan ergens anders. Wat dat wordt is nog niet duidelijk. Ik ben er in elk geval klaar voor. Bedankt Stichting Kringloop Zwolle voor de ruimte en het vertrouwen!”

Dit vind je misschien ook leuk...