Skip to content

Feestelijke opening sociale werkplaats bij kringloop

 

Op donderdag 16 maart jl. is in de vestiging van Noggus & Noggus aan de JC Van Andelweg in Staphorst een nieuwe sociale werkplaats geopend. De sociale werkplaats bevindt zich in het textielsorteercentrum achter de schermen van de kringloop. Bij deze werkplaats gaan vooralsnog zeven personen aan de slag binnen een leer-/werktraject. Het doel is dat zij uiteindelijk doorstromen naar een betaalde functie.

“We zijn blij dat gemeente Staphorst deze samenwerking met ons is aangegaan”, vertelt Wilma Voortman, directrice van kringlooporganisatie Stichting Noggus&Noggus. “Binnen onze kringloopwinkels hebben we ruime ervaring met de begeleiding van personen die bij ons in een veilige omgeving ervaring op doen om daarna mee te kunnen draaien in de Nederlandse maatschappij”.

In het textielsorteercentrum wordt alle ingezamelde kleding van de kringloop gecontroleerd, gesorteerd, geprijsd en gerecycled. Lian Meester, bedrijfsleidster van het ‘TSC’ legt uit: “De focus van het werk- en leertraject in Staphorst ligt op het leren van de Nederlandse taal. Door werkzaamheden te combineren met begeleiding in taal verwachten we dat alle deelnemers hierna gemakkelijker hun plek kunnen vinden in onze samenleving”. Voortman vult aan:“We zijn enorm trots dat wij die functie samen met gemeente Staphorst mogen vervullen. Het heeft namelijk een enorme positieve impact om de mensen zelf, op onze organisatie én op de samenleving. Het is win-win-win!”

Het textielsorteercentrum is een dependance van centrum van Stichting Kringloop Zwolle, de zusterorganisatie van Stichting Noggus & Noggus. Vanaf 20 maart starten er zeven personen binnen het traject en de verwachting is dat de omvang vlot wordt uitgebreid.

Dit vind je misschien ook leuk...