Skip to content

‘Geen doorstroom’

Inname en ophaalservice Kringloop Noggus&Noggus en Kringloop Zwolle tijdelijk dicht.

‘Geen doorstroom’

De Kerstvakantie is bij uitstek het moment dat er opgeruimd wordt, helemaal als er door een lockdown geen andere bezigheden zijn. Dit gaat leiden tot ophoping van artikelen in de opslag van de kringloop, nu de winkels gesloten zijn.

De Stichtingen hebben na de lockdown nog enkele dagen de inname en de ophaalservice open gehad. In de kerstvakantie worden de innamepunten en de ophaalservice echter tijdelijk gesloten. Dit omdat er geen doorstroom is en de opslag beperkt is. “In schoolvakanties wordt er altijd veel opgeruimd en is het aantal goederen dat gedoneerd wordt veel. Omdat onze winkels gesloten zijn kunnen we nu ook de artikelen niet verkopen en hoopt het zich op” aldus Wilma Voortman directeur van de Stichtingen.

De kerstvakantie gaan de stichtingen gebruiken om de artikelen die nu aanwezig zijn te sorteren en om de opslag zo in te richten dat na de vakantie er ruimte is om weer goederen in te nemen. Waarbij er nadrukkelijk aan burgers gevraagd wordt om goederen, net als in het voorjaar, tijdelijk thuis op te slaan tot dat de winkels weer open zijn. “Onze opslag is beperkt en ook het aantal mensen dat ons ondersteunt om de artikelen te sorteren is minder groot dan normaal” geeft Voortman aan. De papiercontainer in Dalfsen is gewoon voor burgers bereikbaar.

Vanaf 4 januari kunnen de stichtingen de artikelen weer in ontvangst nemen. Zij willen hiermee burgers met beperkte opslag ontlasten. Voor iedereen die zelf opslag mogelijkheden heeft blijft het verzoek staan om zoveel mogelijk thuis te bewaren. Na de lockdown nemen de stichtingen graag weer alle donaties aan.

 

Dit vind je misschien ook leuk...