Skip to content

Kringloop Zwolle helpt minibieps

Kringloop Zwolle ondersteunt minibiebs

 

Kringloop Zwolle heeft aangeboden de minibiebs van Zwolle te willen helpen. Beheerders die boeken zoeken voor een minibieb, kunnen zich via planning@kringloopzwolle.nl melden bij Gien Breedveld, medewerker van Kringloop Zwolle. 

‘Hoe kunnen we de Zwolse minibiebs helpen?’ Dat was het onderwerp van het gesprek tussen adviseur Freek van der Heide van Stadkamer en bedrijfsleider Jan Tepper en medewerker Gien Breedveld van Kringloop Zwolle. Omdat het idee wederzijds was, werd al snel het initiatief geboren om de minibieb-beheerders tassen met boeken aan te bieden.

De volgende regels zijn vastgesteld:

  1. Als je gebruik wilt maken van het aanbod van Kringloop Zwolle, mail je naar Gien via planning@kringloopzwolle.nl onder vermelding van “minibieb”.
  2. Vermeld in je mail het adres van je minibieb en het soort boeken dat je zoekt: kinderboeken, jeugdboeken, thrillers, romans, non-fictie bijvoorbeeld.
  3. Je krijgt van Gien in principe binnen een week een reactie op je vraag. Daarin zal ze ook aangeven wanneer je een tasje met boeken kunt ophalen.
  4. Je krijgt de boeken gratis mee van de Kringloop Zwolle. Op de boeken komt te staan dat het boek je wordt aangeboden door de Kringloop Zwolle.
  5. We beginnen met een proefperiode van drie maanden gedurende maart, april en mei. Daarna evalueert Stadkamer met Kringloop Zwolle hoe dit van beide kanten is bevallen en of we hiermee door kunnen en willen gaan.

Stadkamer is blij met deze samenwerking. Freek van der Heide: ‘Dit is een mooi initiatief om de minibiebs in Zwolle en lezen in Zwolle verder te ondersteunen. We danken de Kringloop Zwolle voor hun betrokkenheid. Dat we op deze manier kunnen samenwerken, is zeer waardevol.’