Skip to content

Braille schrijfmachine

Bij de Kringloopwinkel krijgen we veel artikelen binnen. Soms zijn dat bijzondere artikelen, waar een verhaal aan vast zit of wat om andere redenen interessant is.
Af en toe plaatsen we een artikel voor het voetlicht.

Hoe schrijf je een brief in Braille?
De meesten van ons zullen weleens een tekst in braille hebben gezien. Het schrift voor blinden bestaat uit combinaties van zes puntjes per letter. Een mens met een gezond stel ogen zal zich verder niet afvragen hoe dit schrift tot stand komt.
Op een dag stond het apparaat hier, een mooi object met een geheimzinnige uitstraling. Als je niet beter weet zou je ook kunnen verzinnen dat het gaat om een spionage-apparaat uit de koude oorlog.
In de verte doet het denken aan een gewone typemachine, alleen zitten er in dit geval maar weinig toetsen op. Door verschillende toetscombinaties kan elke letter in braille worden getypt.
Het bleek een veelgezocht object, Braille-apparaten zijn moeilijk verkrijgbaar en in elk geval duur! Na plaatsing op Marktplaats ontvingen we veel reacties, ook uit het buitenland. De machine is nu in gebruik bij een aardig meisje in Oostenrijk.

 

Dit vind je misschien ook leuk...