Skip to content

Boekenruilmarkt voor kinderen én activiteiten tijdens Nationale Kringloopdag


Een week vol gratis activiteiten bij Stichting Kringloop Zwolle
 

Aankomende week organiseert Stichting Kringloop Zwolle activiteiten tijdens de aftrap van de Kinderboekenweek én tijdens Nationale Kringloopdag. Tijdens de kinderboekenruilmarkt op woensdag 4 oktober mogen kinderen gratis een kinderboek omruilen voor een ‘nieuw’ kinderboek in de vestigingen aan de Nieuwe Deventerweg en Nieuwe Veerallee. Volwassenen komen aan bod tijdens Nationale Kringloopdag op zaterdag 7 oktober in de vestiging in Zwolle-Zuid waar ze deel kunnen nemen aan een workshop ‘Boekvouwen’ en ‘Haken’.  

Boekenruilmarkt ‘Boek voor een boek’ – 4 oktober
Tijdens de eerste dag van de Kinderboekenweek wordt voor kinderen een boekenruilmarkt georganiseerd waarbij zij een kinderboek van thuis gratis mogen omruilen voor een kinderboek uit de winkel. Een mooi moment voor de kinderen om te ontdekken hoe makkelijk en leuk recycling is. De ruilmarkt vindt plaats in beide vestigingen van Stichting Kringloop Zwolle en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Workshops en muziek in zuid tijdens Nationale Kringloopdag – 7 oktober 

Nationale Kringloopdag wordt in Zwolle gevierd in de vestiging aan de Nieuwe Deventerweg. Medewerkers van het (vrijwillige) boekenteam leert workshopdeelnemers hoe zij aan de hand van een patroon tweedehands boeken kunnen vouwen in de vorm van een hart. Erica geeft in de vestiging een workshop haken met wol uit de kringloop. De workshops worden gegeven van 10.00 tot 15.00 uur en er is vrije inloop. De duur van de workshops is 45 minuten. De dag wordt gezellig opgeluisterd door diverse muzikanten.

Stichting Kringloop Zwolle wil met de beide activiteiten kinderen én volwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis laten maken recycling en de circulaire economie.

Dit vind je misschien ook leuk...