Skip to content

KLERENZOOI en Stichting Kringloop Zwolle organiseren tweedehands kledingmarkt

Duurzaam evenement in teken van de week van Tweedehands Textiel.

 

Op zondag 23 april slaan KLERENZOOI en Stichting Kringloop Zwolle de handen ineen om extra aandacht te vragen voor hergebruik van textiel. Dit doen zij door de nieuwste editie van de populaire kledingmarkt KLERENZOOI te organiseren, voor en achter de kringloopwinkel aan de Nieuwe Veerallee in Zwolle. De tweedehands closet sale bestaat uit ongeveer 50 verschillende kraampjes met een divers aanbod aan kleding, schoenen, accessoires en meer. Vorig jaar draaide de organisatie van KLERENZOOI in totaal vijf edities, waarbij de laatste editie werd bezocht door meer dan 1200 bezoekers. De kringloopwinkel gaat voor deze speciale gelegenheid op zondag open.

Tegenreactie fast fashion-cultuur
Van 20 april tot en met 27 april is het de Week van Tweedehands Textiel. Een mooi moment om de samenwerking tussen KLERENZOOI en Stichting Kringloop Zwolle te intensiveren. “Wij hebben beide als doel hergebruik van kleding te bevorderen en we doen dit nu ieder op onze eigen, unieke manier”, vertelt Eline Westervaarder, Manager Marketing & Communicatie van Stichting Kringloop Zwolle. “Door samen te werken creëren we kruisbestuiving van onze doelgroepen. We zorgen voor een groot bereik en maken het makkelijker om tweedehands te shoppen.” Anne Postma, een van de initiators van KLERENZOOI: “Ons evenement is enorm populair bij een jonge doelgroep en de closet sale wordt altijd druk bezocht. Door onze nieuwste editie te organiseren bij de kringloop verwachten we nieuwe mensen aan te spreken.” Via deze weg willen beide organisaties een tegenreactie geven op de fast fashion-cultuur die heerst. Een thema dat goed tot zijn recht komt binnen de Week van Tweedehands Textiel.

Speciaal voor KLERENZOOI kringloop aan Veerallee geopend
De kringloop aan de Nieuwe Veerallee opent speciaal voor KLERENZOOI haar deuren op zondag 23 april van 12.00 tot 17.00 uur waarbij ook De Schatkamer en lunchroom Deksels is geopend. De KLERENZOOI kledingmarkt vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur. De entree voor KLERENZOOI is gratis, tevens als een bezoek aan de kringloop. Er is parkeergelegenheid in de nabije omgeving. Tickets om als verkoper deel te nemen aan de editie op zondag 23 april zijn inmiddels uitverkocht.

Dit vind je misschien ook leuk...